felsefe taşı

Ölü

Ölü
Eylül 23
09:29 2021

Odaya sessizce girdi, kalın perdeyi açtığında serbest kalan güneş ışığı içeriye sabırsızca yerleşmeye başladı.
Döndü, yatağın üzerindeki ölüye baktı. Ağzı ve burnundan akan kan kurumuş, yastığa ve çarşafa akarak orada da belli belirsiz şekiller oluşturmuştu. Uzun saçları kurumuş kan içindeydi ve bir kısmı alnına yapışmıştı.
Komodinin üzerindeki bardak devrilmişti. . Devrilen bardak bir yandan okuma gözlüğünün tek camını kırarken, bardağın içindeki su okuduğu mektubun üzerine dökülmüştü. Mektubun üzerindeki yeşil mürekkeple yazılmış yazılar şimdi yeşil benekler şeklinde ve kabarmış, yanları sararmış olarak duruyordu.

İlginç bir şekilde yeşil mürekkep lekeleri ölünün gözlerinin çevresindeki kir, morartı ve sarımsılıkla benzer bir hal almıştı. Sanki ölü son bir kez doğrulmuş yüzünü bu kağıda bastırmıştı.

Yorganın bir ucundan çıkan çıplak ayak, içeri giren güneş ışığının da etkisiyle bembeyaz bir görünüm almıştı. Çıplak ayağı düşündü, gece boyunca ölünün cennet, araf, cehennem yolculuğunda kutsal gezintisindeki çıplaklığı simgeliyordu adeta.
Kutsal mekanlara acaba neden çıplak ayakla girilmiş bazı kültürlerde diye düşündü.

Ölüde tam bir huzur hali var gibi gözükse de iri açılmış gözleri buna şiddetle karşı çıkıyordu.
Başının tam üzerindeki vişne çürüğü rengindeki duvarda asılı duran Caravaggio’nun Saint Jerome tablosu ortamdaki kasvete ağır bir hava katıyordu.

Pencerenin önüne tekrar gelerek demin açmadığı camı sonuna kadar açtı. Kuş sesleri, havalanan bir kaç kelebek, ileride akan nehrin şırıltısı odaya dolarken taburesine yavaş yavaş oturdu.
Hüzünlendi, öfkelendi, tekrar ölüye döndü. Başka bir tuval çıkardı.
Bu ölüm resmide diğerleri gibi çöpe gidecekti. Ölümü bir türlü resmedemiyordu.

669 kez okundu
Paylaş

İlginizi Çekebilir

  • Bir Tavşan DeliğiBir Tavşan Deliği Zaman geri mi gidiyordu, ilerliyor muydu belli değildi. Belki tam şu anın içindeydim. Bilemiyorum, gerçek anlamda bunu bilemiyorum. Uzun süredir oturduğum bu yataktan kalkıp ışığa bir […]
  • Köy Enstitüleri Anısına…Köy Enstitüleri Anısına… 17 Mart 1940; “Köy Enstitülerinin Kurulduğu tarih”. Zaman, zaman kendi mi sorguluyorum!..Konuşmada benden daha iyi Atatürkçü yoktur. Hepimiz ateşimizi konuşarak söndürüyoruz. […]
  • Elektrikli YiyeceklerElektrikli Yiyecekler Vücuttaki alkali ortamın korunması, sağlığın anahtarıdır. Ve vücudumuzun voltajı belli bir değerin altına düştüğünde, bizler yorgunluk yaşamaya başlarız.Bu kadar da değil ; bilinçsiz […]
  • Ruhuma Yolculuk – İkinci HaftaRuhuma Yolculuk – İkinci Hafta Selam Dostlar. 8. gün de Kuşadası’nda noktalandı. Sabah Ildır’da sevgili İnci ablam, hemşirem ve Mehmet kardeşimle güzel bir kahvaltı yapıp yola düştüm. Ancak bölge Çeşme olunca […]

Sosyal Medyada Takip Edin

Üye Olun

Yazarlar

Kategoriler

Takvim

Kasım 2024
P S Ç P C C P
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arşivler